• Grey Facebook Icon
  • Grey Instagram Icon

© 2019  Skand Oy

Skand Oy

Korkeakoulunkatu 7

33720 Tampere

myynti@skand.fi

02 480 9060

Katso myös:

Nettiauto

Sähköskootterit

VETTA UKK

JA YHTEYDENOTTO

Mikä on Vetta?
Vetta on tyylikäs, turvallinen ja ympäristöä säästävä sähköskootteri. Se kuuluu kevyiden sähköajoneuvojen ajoneuvoluokkaan. Siksi sen ajaminen ei edellytä ajokorttia, rekisteröintiä, katsastusta eikä liikennevakuutusta. Ajamiseen ei myöskään ole alaikärajaa. Vetta on osa Skandia, joka on suomalainen merkki ja samalla yksi Pohjoismaiden suurimmista sähköajoneuvomerkeistä.
Vetta Plus voidaan rekisteröidä myös mopoksi, jonka huippunopeus on 45 km/h. Tällöin sovelletaan mopoilun liikennesääntöjä.
Vettan tekniset ominaisuudet

Vetta Classic:

Mitat: 1820 x 500 x 1160 mm

Paino: n. 80 kg

Nopeus: 25 km/h

Moottori: 600 W huoltovapaa

Akku: 48 V 12 Ah lyijyakku (0,58kWh), irrotettava mutta painava

Toimintasäde: max 30 km

Latausaika: n. 5 - 7 h

Kantavuus: 130 kg

Väri: Musta

 

Vetta Plus:

Mitat: 1820 x 500 x 1160 mm

Paino: n. 70 kg

Nopeus: 25 km/h / 45 km/h

Moottori: 900 W huoltovapaa

Akku: 60 V 20 Ah litiumakku (1,2kWh), irrotettava ja kevyt

Toimintasäde: max 65 km

Latausaika: n. 5 - 7 h

Kantavuus: 130 kg

Väri: Musta, valkoinen, punainen tai vaaleanpunainen

Millaiseen ajoon Vetta on tarkoitettu?

Huippunopeus on elektronisesti rajoitettu 25 kilometriin tunnissa. Ajaminen rinnastetaan laissa polkupyöräilyyn ja liikennesäännöt ovat pääsääntöisesti samat. Vetta on tarkoitettu ensisijaisesti maastokäyttöön ja käytettäväksi päällystämättömillä pinnoilla. Vetta soveltuu erinomaisesti vaihtelevaan maastoon ja vaihteleville alustoille, kuten poluille, sekä hiekka- ja sorateille joihin pienemmillä renkailla varustetut ajoneuvot eivät sovellu. Saat tietysti ajaa Vettalla missä tahansa muuallakin - kaikkialla missä saisit ajaa polkupyörälläkin. Mopoksi rekisteröityä versiota Vetta Plus:sta ajetaan mopoihin sovellettavan tieliikennelain mukaan.

Kuka voi ajaa Vettalla?

Vetta soveltuu hyvin eri ikäisten ja kokoisten kuskien kulkuneuvoksi. Laki ei aseta rajoituksia kevyiden sähköajoneuvojen käyttäjille, mutta emme suosittele Vettaa alle 13-vuotiaille. Mopoksi rekisteröityä versiota Vetta Plus:sta ajetaan mopoihin sovellettavan tieliikennelain mukaan.

Kuinka pitkä toimintasäde Vettalla on?

Toimintasäde vaihtelee suuresti ajotavasta riippuen. Ajettaessa tasaisessa maastossa tasaisella nopeudella Plus-mallin toimintasäde voi olla jopa 65 km. Pumppaava ajotapa useine kiihdytyksineen esim. kaupunkiympäristössä rajoittaa toimintasädettä. Akun lataaminen on kuitenkin helppoa ja nopeaa, joten matkan jatkumisesta ei tarvitse murehtia.

Mitä varusteita Vettassa on?

Vettan vakiovarusteisiin kuuluu ajovalo, jarruvalo, suuntavalot, äänimerkinantolaite, taustapeilit ja kaukosäätöinen ajonesto.

Missä voin huoltaa Vettani?

Vettan huollosta vastaa Skandin erittäin kattava sopimushuoltoverkosto, joka palvelee Suomessa ja Ruotsissa. Lisäksi käytössäsi on satoja Skandin suosittelemia riippumattomia huoltopisteitä.

Vetta on osa Skandia. Mikä on Skand?

Skand on suomalainen sähköajoneuvomerkki ja alallaan yksi Pohjoismaiden suurimmista. Skandilla on laaja sopimushuoltoverkosto ja kattavat tukipalvelut. Skandin perustajilla ja suunnittelijoilla on sähköalan koulutus sekä pitkä työkokemus alalta, aina paperikoneiden suunnittelusta sähköautoihin. Skandilla on Tukesin luokan 2 sähköpätevyys.

Sopiiko Vetta minulle?

Sopii ehdottomasti, tilaa Vetta jo tänään!

Miten voin ostaa Vettan?

Tee tilaus Skandin verkkokaupasta, täytä oheinen lomake, soita meille tai lähetä sähköpostia. Toimitamme Vettan kotiovellesi. Voit myös käydä Skandin myymälässä.

Lähetä viesti

SOITA

LÄHETÄ SÄHKÖPOSTI